Contacteer ons
AGsonic

Telefoonnummer : 86-18928856885

WhatsApp : +8618928856885

Ongeveer Ultrasoon

September 23, 2019

Ultrasone Reinigingsmachines – Technologie:

Het ultrasone schoonmaken is een proces dat ultrasone klank (gewoonlijk van kHz 20-400) en een aangewezen schoonmakend oplosmiddel (soms gewoon leidingwater) gebruikt om punten schoon te maken. De ultrasone klank kan met enkel water worden gebruikt, maar het gebruik van een oplosmiddel aangewezen voor het punt om worden schoongemaakt en het type van het bevuilen van heden verbetert het effect. Het schoonmaken duurt normaal tussen drie zes minuten, maar kan 20 minuten, afhankelijk van het schoon te maken voorwerp ook overschrijden.

De ultrasone reinigingsmachines worden gebruikt om vele verschillende types van voorwerpen, met inbegrip van juwelen, lenzen en andere optische delen, horloges, tand en chirurgische instrumenten, hulpmiddelen, muntstukken, vulpennen, golfclubs, visserijspoelen, vensterzonneblinden, vuurwapens, autobrandstofinjectors, muzikale instrumenten, grammofoonplaten, industriële delen en elektronisch materiaal schoon te maken. Zij worden gebruikt in vele juwelenworkshops, ondernemingen van horlogemakers, en elektronische reparatieworkshops.

 

Ultrasone Schoonmakende Materiaalvoordelen

Kostenbesparing

Verminderde procestijd

Capaciteit om ontoegankelijke gebieden schoon te maken

Betere het schoonmaken kwaliteit

Milieuvriendelijk

Niet destructief

Niet arbeidsintensief

 

Veelgestelde vragen

 

Wat Ultrasoon schoonmaakt?

Het ultrasone schoonmaken is de snelle en volledige verwijdering van verontreinigende stoffen van voorwerpen, bereikte door onderdompeling in een tank vloeistof die dan overstroomd met hoge frequentie correcte golven is.

Deze niet hoorbare correcte golven leiden tot een het schrobben actie die binnen de vloeistof, door hoge frequentieelektrische energie wordt bewerkstelligd die door een omvormer in hoge frequentie correcte golven – ultrasone energie wordt omgezet.

 

Hoe werkt het?

De ultrasone energie gaat de vloeistof binnen de tank in en veroorzaakt de snelle vorming en de instorting van minieme bellen; een fenomeen als cavitatie wordt bekend die. De bellen reizen bij hoge snelheid binnen de tank, veroorzakend hen om tegen de oppervlakte van het ondergedompelde punt met een enorme versie van energie te imploderen. Dit heft zacht verontreinigende stoffen van zowel de oppervlakte als diepste recessen van ingewikkeld gestalte gegeven delen op.

Aangezien de bellen imploderen en de cavitatie voorkomt, de het schoonmaken oplossingsstormlopen in het hiaat erachter verlaten door de bellen. Wanneer de het schoonmaken oplossing contact met het punt in kwestie opneemt, vallen om het even welke verontreinigende stoffen, vuil en het aantasten die eenvoudig aanwezig zijn weg.

 

Wat is cavitatie?

De cavitatie is de snelle vorming en de instorting van miljoenen uiterst kleine bellen (of holten) in een vloeistof. De cavitatie wordt veroorzaakt door de afwisselende hoge en lage die drukgolven door hoge frequentie (ultrasoon) worden geproduceerd geluid. Tijdens de lage drukfase, groeien deze bellen van microscopische grootte tot, tijdens de hoge drukfase, worden zij samengeperst en imploderen.

 

Wat zou ontgast, en waarom het moeten worden gedaan?

Het ontgassen is de aanvankelijke verwijdering van gassen huidig in de oplossing. De nuttige cavitatie komt voor nadat de gassen zijn verwijderd uit de het schoonmaken oplossing, verlatend een vacuüm in de gevormde bel. Wanneer de hoge drukgolf de bellenmuur raakt, stort de bel in; het is de energie door deze instorting wordt vrijgegeven die een detergens bij het breken van de banden tussen delen en hun gronden die zal helpen.

 

Het Hoe kan ik krijgt het beste ultrasone schoonmaken?

Er zijn vele overwegingen belangrijk voor het ultrasone schoonmaken. Het optimaliseren van deze variabelen zal het beste schoonmaken veroorzaken. De belangrijkste besluiten die moeten worden genomen kiezen de juiste het schoonmaken oplossing, het schoonmaken bij de juiste temperatuur voor de correcte hoeveelheid tijd, en het kiezen van de juiste grootte en het type van ultrasone reinigingsmachine.

 

Kan het ultrasone schoonmaken mijn delen beschadigen?

Met bepaalde voorzichtigheid, het ultrasone wordt schoonmaken beschouwd voor de meeste delen als veilig. Terwijl de gevolgen van duizenden implosies per seconde zeer krachtig is, is het het schoonmaken proces veilig aangezien de energie op het microscopische niveau gelokaliseerd is. De belangrijkste waarschuwingsoverweging is de keus van het schoonmaken oplossing. Potentieel zullen de nadelige gevolgen van het detergens op het materiaal die door de ultrasone geluidsleer worden verbeterd worden schoongemaakt. Het ultrasone schoonmaken wordt niet geadviseerd voor de volgende halfedelstenen: opaal, parel, smaragd, tanzanite, malachiet, turkoois, lapis lazuli en koraal.

 

Wat schoon maakt direct en indirect?

Het directe schoonmaken komt voor wanneer de delen in een het schoonmaken oplossing die de reinigingsmachine vult, gewoonlijk binnen een geperforeerde dienblad of netwerkmand worden schoongemaakt. De beperking van het directe schoonmaken is dat een oplossing moet worden gekozen die niet de ultrasone reinigingsmachine zal beschadigen. Het indirecte schoonmaken impliceert het plaatsen van de delen die in een binnen niet-geperforeerde dienblad of een beker moeten worden schoongemaakt dat vaak een oplossing bevatten die de gebruiker niet kan willen vullend de ultrasone direct tank. Wanneer het kiezen van het indirecte schoonmaken, zorg ervoor dat de waterspiegel binnen de tank zelf aan de vullingslijn (ongeveer 1 ″ van het mouwloze onderhemd) op elk moment wordt gehandhaafd.

 

Waarom wordt een speciale oplossing vereist voor het schoonmaken?

De gronden hangen de delen aan… als zij niet, zou de grond enkel van de delen vallen! Het doel van de oplossing is de banden tussen delen en hun gronden te breken. Het water heeft alleen geen schoonmakende eigenschappen. Het primaire doel van de ultrasone activiteit (cavitatie) is de oplossing bij het doen van zijn werk te helpen. Een ultrasone het schoonmaken oplossing bevat diverse die ingrediënten worden ontworpen om het ultrasone het schoonmaken proces te optimaliseren. Bijvoorbeeld, vloeien de verhoogde cavitatieniveaus uit verminderde vloeibare oppervlaktespanning voort. Een ultrasone oplossing zal een goede nat makende agent of een capillair-actieve stof bevatten.

 

Welke het schoonmaken oplossing zou ik moeten gebruiken?

De moderne ultrasone het schoonmaken oplossingen worden samengesteld van een verscheidenheid van detergentia, nat makende agenten en andere reactieve componenten. Een grote verscheidenheid van uitstekende formuleringen is beschikbaar, ontworpen voor specifieke toepassingen. De juiste selectie is essentieel voor aanvaardbare het schoonmaken activiteit en om ongewenste reactiviteit met het deel uit te sluiten die worden schoongemaakt.

 

Welke het schoonmaken oplossing niet zou ik moeten gebruiken?

Flammables of de oplossingen met laag vlampunt zouden nooit moeten worden gebruikt. De energie door cavitatie wordt vrijgegeven wordt omgezet in hitte en kinetische energie, die gradiënten op hoge temperatuur in de oplossing produceren, en kan gevaarlijke voorwaarden met brandbare vloeistoffen tot stand brengen die. De zuren, het bleekmiddel en de bleekmiddelbijproducten zouden over het algemeen moeten worden vermeden, maar kunnen met het indirecte schoonmaken in een juiste indirecte schoonmakende container, zoals een glasbeker worden gebruikt, en aangewezen zorg. Het zuur en het bleekmiddel zullen roestvrij staaltanks, beschadigen en/of zullen tot gevaarlijke voorwaarden leiden.

 

Wanneer zouden de oplossingen moeten worden veranderd?

Het schoonmaken de oplossingen zouden moeten worden bijgevuld wanneer een merkbare daling van het schoonmaken actie voorkomt, of wanneer de oplossing zichtbaar vuil is of besteed. Een verse partij van oplossing bij elke het schoonmaken zitting wordt gewoonlijk niet vereist.

 

Waarom moet ik oplossing bij de vlakke indicator van de tank houden?

Het oplossingsniveau zou altijd bij de vlakke indicator in de tank, met geïnstalleerde dienbladen of bekers moeten worden gehandhaafd. Het ultrasone schoonmakende systeem is een ‚gestemd‘ systeem. De ongepaste oplossingsniveaus zullen de kenmerken van het milieu veranderen, kunnen de systeemfrequentie beïnvloeden, doeltreffendheid verminderen, en potentieel de reinigingsmachine beschadigen. Het handhaven van het juiste oplossingsniveau verstrekt optimale omloop van oplossing rond delen, en beschermt verwarmers en omvormers tegen het oververhitten of spanning.

 

Wat is de lengte van het schoonmaken tijd?

Het schoonmaken de tijd zal, afhankelijk van dergelijke dingen zoals grond, oplossing variëren, temperatuur en de gewenste graad van netheid. De hoogst zichtbare verwijdering van gronden zou bijna onmiddellijk moeten beginnen nadat de ultrasone het schoonmaken actie begint. De schoonmakende tijdaanpassing is de gemakkelijkste (en vaakst verkeerd toegepast die) factor wordt gebruikt om procesvariabelen te compenseren. Hoewel de nieuwe duur van de toepassingscyclus door een ervaren exploitant kan worden benaderd, moet het gewoonlijk door daadwerkelijk gebruik met de gekozen oplossing en de daadwerkelijke bevuilde delen worden bevestigd.

 

Wat is het doel van de eenheidsverwarmer?

Het primaire doel van de eenheidsverwarmer is een oplossingstemperatuur tussen schoonmakende cycli te handhaven. De enorme die energie door cavitatie wordt vrijgegeven zal de hitte voor het schoonmaken produceren.

 

Waarom moeten de dienbladen of de bekers worden gebruikt?

Punten die nooit direct op de tankbodem moeten worden geplaatst worden de schoongemaakt zouden. De omvormers (die de ultrasone klank) veroorzaken worden geplakt op de bodem van de tank. De punten die direct op de tankbodem kunnen rusten de omvormers beschadigen en/of cavitatie verminderen. Bovendien, zal een dienblad of een beker het punt binnen de optimale het schoonmaken streek van de tank plaatsen. Het dienblad of de beker zal samen de lading ook houden en zal voor gemakkelijk, no-touch verwijdering, drainage en vervoer van de punten aan de volgende stap in het het schoonmaken proces toestaan.

 

Wat is de optimale het schoonmaken temperatuur?

Verwarm verbetert en versnelt gewoonlijk het het schoonmaken proces, en de meeste detergent oplossingen worden ontworpen om het best bij een opgeheven temperatuur te werken. De beste manier om de optimale temperatuur te vinden, die u de snelste, schoonste en veiligste resultaten zal geven, is tests in werking te stellen. Gewoonlijk, zijn de beste resultaten binnen 50°C aan 65°C-waaier.

 

Wordt het spoelen vereist na schoonmakende cycli?

Het spoelen wordt geadviseerd om eender welk chemisch residu te verwijderen, dat voor het deel schadelijk zou kunnen zijn. De delen kunnen net worden gespoeld in uw ultrasone reinigingsmachine, gebruikend een schoon water - bad, of in een afzonderlijke ton die kraan, gedistilleerd of gedeioniseerd water bevatten

 

Waarom niet zou ik mijn reinigingsmachine op constant moeten verlaten?

De lage oplossingsniveaus kunnen uw reinigingsmachine ernstig beschadigen. Het runnen van uw eenheid stelt onophoudelijk het sterke risico van verminderde niveaus in werking aangezien de oplossing verdampt, vooral wanneer verwarmd. Het krijgen in de gewoonte van het afsluiten van de ultrasone geluidsleer wanneer niet in gebruik, en de controle van het oplossingsniveau wanneer in gebruik, zullen vele jaren van de probleem vrije dienst van uw ultrasone reinigingsmachine opbrengen.